• Oct
  20

  Tips om te gaan beleggen

  Filed under: Beleggen;

  Bent u een beginnende belegger? Dan bent u hier aan het juiste adres, want wij zullen u de nodige kneepjes van het vak kort samenvatten, zodat u een beter beeld heeft waar allemaal op gelet moet worden. Wij zullen voor u de meest voorkomende beginnersfouten op een rijtje zetten, zodat u weet waar u in ieder geval op moet letten.

  • Te veilig beleggen. Wanneer u begint met beleggen, is dit allemaal nieuw voor u en wilt u kijken hoe dit werkt. Hoe jonger u begint met beleggen hoe beter, want zo heeft u nog een periode om eventuele verliezen boven te komen. Wanneer u te veilig gaat beleggen, loopt u het risico om een zo laag rendement te hebben dat u de algemene inflatie niet bij kunt benen. Hiermee draait u verlies en dat is niet de bedoeling van beleggen.

   

  • Blijf altijd realistisch en gefocust. Hiermee bedoelen wij het volgende; veel (beginnende) beleggers staren blind op het maken van winst en vergeten de risico’s die beleggen met zich meebrengt. Door beleggingen te verspreiden over fondsen, obligaties, aandelen en opkomende markten kunt u een groot draagvlak creëren. Hierdoor word het steeds makkelijker om geen verlies te draaien, doordat het risico van het leiden van verlies is verspreidt.

   

  • Betaal niet teveel. De meest eenvoudige manier om geld te verliezen is het te veel betalen voor aandelen, obligaties of aanverwante zaken. Er zijn tegenwoordig veel manieren gevonden om beleggers (veel) meer te laten betalen dan werkelijk nodig is, doormiddel van transactiekosten en beheervergoedingen. Wanneer u in losse aandelen gaat beleggen is het vaak het geval dat u veel transactiekosten gaat betalen, omdat u regelmatig aan- en verkoopt. Deze zijn vaak hoger wanneer u met lage bedragen aan het beleggen bent.

   

   

  Luister niet naar de media. Het is bekend dat veel media economische en financiële nieuwtjes uitlichten en deze verheerlijken. Ze zorgen ervoor dat veel mensen een goed gevoel krijgen bij bepaalde markten of beleggingsfondsen en hierin gaan beleggen. Dit zijn echter alleen maar speculaties en (vrijwel) niemand weet hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Blijf dus niet te lang stilstaan bij een krantenkop en luister naar uzelf

  No Comments

Leave a reply